Създадоха интерактивна хотелска стая, която демонстрира как ще изглеждат хотелите на бъдещето през 2034 г.

Проектът е плод на съвместна работа между Guestline, експерти по интериорен дизайн, изкуствен интелект и хотелиерство във Великобритания.

В техните прогнози относно развитието на хотелиерския бранш през следващите 15 години се посочва, че хотелските стаи ще разполагат с мултимедия, заредена с любимите филми на гостите, стъклени стени, които променят степента си на прозрачност, както и роботи, сервиращи закуска.

Душовете пък ще се адаптират към телесната температура на госта, посредством използването на данни само от едно докосване с пръст.

Експертите смятат, че изкуственият интелект и гласовият контрол ще са едни от най-големите фактори, които ще променят преживяването ни при отсядане в хотел.

Най-странните неща, с които се сблъскват камериерките в ДубайКамериерките са истинските герои на хотелиерската индустрия

„Скоро ще се появят екрани, които ще ви посрещнат по име, когато ги приближите във фоайето на хотела, като използват данните от вашите мобилни телефони“, казва Ралф Фернандо, директор на стратегия, дигитализация и операции в Pragma.

"Ще се регистрирате автоматично чрез лицево разпознаване, а ключът за стаята ще бъде изтеглян цифрово на мобилния ви телефон," допълва експертът.

Гостите ще могат да персонализират стаята според настроението си, а стъклените стени ще им позволяват да приспособят декорацията към техния предпочитан стил и цвят, като например ще е възможно да излъчват видеа с плажни вълни или тропически изгрев.

Рум сервизът ще може да бъде поръчан чрез i-concierge, вграден в стаята, който ще помни кога трябва да изгаси светлините, така че гостите да се наспят. Те пък ще имат възможност да настройват нивата на осветеност, стайната температура и музикалния фон, а също така да контролират селекция от шумове и аромати, които да им помогнат да заспят.

Очаква се също така щепселите и контактите да бъдат заменени с безжична технология, а устройствата, като например телевизори, да могат да бъдат пренасяни навсякъде из стаята, посочва Lonely Planet.