Seedify, водещ стартъп и инкубатор в сферата на криптоиндустрията, обяви старта на ChainGPT - модел с изкуствен интелект (AI), базиран на известния суперчатбот ChatGPT, предназначен да предоставя решения и случаи на употреба, свързани с виртуалните валути и блокчейн технологиите, съобщава Cointelegraph.

Seedify стартира с 50 първоначални предлагания на игри (IGO) (подход за групово финансиране, който екипите за разработка на блокчейн игри използват за финансиране на проекти в ранен етап, в замяна на което инвеститорите получават атрактивни активи в играта с отстъпка) след което навлиза на пазара на NFT.

В началото на миналата година компанията стартира своята инкубационна програма, която подпомага различни проекти чрез споделяне на най-добрите практики около разработването, финансирането и дизайна на токеномиката (икономиката на токените), както и достъпа до широката мрежа на инфлуенсъри в сферата и нейни маркетингови партньори.

Едновременно с това Seedify активно търси проекти за платформи, базирани на изкуствен интелект, а ChainGPT е първата стъпка към навлизането на трупащата популярност платформа в света на блокчейн.

Автоматизация и продуктивност - AI променя начините, по които работим Технологията отваря много нови хоризонти, но идва и с някои притеснения
ChainGPT предлага услуги за блокчейн анализ, търговия с помощта на изкуствен интелект, разработване на интелигентни договори, AI одит и управление на риска и др. AI моделът е специално разработен, за да подпомага покриването на различни изисквания в областта на криптовалутите и блокчейн, като възможностите на софтуера включват и кодиране на договори, обясняване на концепции, отговаряне на въпроси и анализ на пазари.

Предимствата на платформата включват също така AI чатбот и асистент за кодиране за разработчици на интелигентни договори.

По своята същност ChainGPT е усъвършенстван езиков модел, който използва машинно обучение и трансформаторни мрежи за създаване на текст на естествен език. Платформата е обучавана върху голям набор от текстови данни, свързани с криптоактиви и блокчейн, което му позволява да разбира и отговаря на всевъзможни въпроси по темата. Освен това моделът използва сложни техники, за да анализира и приоритизира значението на различни входни елементи, което води до по-подходящи и точни отговори на потребителските запитвания, обясняват от Cointelegraph.

Моделът може да предостави както последните актуализации и извънредни новини от криптосвета, така и прогнози за цените на различните криптовалути.

За да получат достъп до инструментите и продуктите на ChainGPT, от потребителите се изисква да притежават токена CGPT. Той ще играе ключова роля в цялата екосистема и е средството за разплащане, което потребителите и предприятията трябва да използват в рамките на платформата.