Joker: Folie à Deux – продължението на наградения с „Оскар“ през 2019 г. „Жокера“ с участието на Хоакин Финикс и Лейди Гага, очаква премиерата си по време на предстоящия филмов фестивал във Венеция.

Преди голямото събитие обаче, режисьорът Тод Филипс сподели дали иска да превърне лентата в трилогия.

В интервю за Variety той заяви, че вероятно няма да има трети филм за Жокера, пише Euronews.

„Беше забавно, но мисля, че казахме това, което искахме да кажем в този свят“, каза Филипс, потвърждавайки, че предстоящата премиера ще приключи историята на Артър Флек, както се казва героят.

„Жокера“ беше рисков, но печеливш ход, който събра над 1 милиард долара в световен мащаб, превръщайки се в първия филм с рейтинг R, достигнал такива приходи. Той получи възторжени отзиви, наградата „Златен лъв“ във Венеция, 11 номинации за „Оскар“, от които грабна две статуетки за най-добър актьор и най-добра оригинална музика.

Във втората част Хоакин Финикс се завръща в ролята на Артър Флек, но към него се присъединява Лейди Гага като Харлийн „Лий“ Куинзел – версия на Харли Куин, романтичната муза и съюзник. Наречете го „bad romance“.

Филмът няма да бъде обикновен психологически трилър като първия, а ще приеме смело формата на мюзикъл, в който Филипс изследва лудостта на Флек чрез песни и танци.

Другите подробности за сюжета се пазят в тайна, но изглежда, че голяма част от продължението ще се развива в Arkham Asylum, където Жокера очаква да бъде изправен пред съда за убийствата, които е извършил в първата част.

Лейди Гага наскоро призна, че във филма има „музика, танци, той е драма, но и комедия, щастлив и тъжен. Това е доказателство за Филипс като режисьор, че предпочита да бъде креативен, а не просто да разказва традиционна история за любовта.“

В интервюто си за Variety Филипс добавя, че макар двамата централни герои често да се впускат в пеене и да изпълняват класики като Get Happy, For Once in My Life и That's Life, продължението не е пълноценен мюзикъл.

„Повечето от музиката всъщност е само диалог. Просто Артър не разполага с думи, за да каже това, което иска и просто го изпява.“

Представено по този начин, продължението на „Жокера“ със сигурност е смел ход, тъй като мюзикъл е последното нещо, което някой е очаквал от тази история. А може би Лейди Гага най-накрая ще получи „Оскар“-а, който толкова очакваше от „Къщата на Гучи“ и който трябваше да спечели за „Роди се звезда“...

А ако сте останали разочаровани от потвърждението на Тод Филипс, че е приключил с Жокера, не бързайте.

Ако Folie à Deux постигне същите милиардни приходи като първия филм, можете да се обзаложим, че Warner Bros. ще настоява усилено за трети. Филипс не отрича, че героинята на Лейди Гага може да поеме щафетата... Предстои да разберем.