Главните изпълнителни директори на Meta и Nvidia Марк Зъкърбърг и Дженсън Хуанг представиха модно предизвикателство от света на големите технологии.

Създателят на Facebook публикува снимка в Instagram, на която е облечен с емблематичното черно кожено яке на Хуанг, докато той пък е с кафявото палто, което Зъкърбърг носеше на скорошното си пътуване до Азия.

"Той е като Тейлър Суифт, но в технологиите", отбелязва Зъкърбърг за Хуанг в коментар към публикацията си.

Не е ясно кога е направена снимката и кога двамата технологични лидери са се запознали. Представители на Meta не са отговорили на запитванията за коментар, а представител на Nvidia е отказал да коментира фотоса.

Среща между Зъкърбърг и Хуанг не би била изненадваща, като се имат предвид амбициите му да разшири агресивно дейността си в областта на изкуствения интелект.

В разговора за приходите миналата година той заяви пред инвеститорите, че AI ще е "най-голямата инвестиционна област на Meta през 2024 г. за инженерни и изчислителни ресурси".

Част от предвидените инвестиции са за закупуване на чипове от Nvidia.

В интервю за The Verge през януари, Зъкърбърг заяви, че до края на тази година Meta ще притежава над 340 000 графични процесора Nvidia H100.

Огромното количество чипове, които Meta придобива, се превръща в основен повод за гняв сред конкурентите на компанията, предвид острата необходимост от графични процесори за обучение и внедряване на модели с изкуствен интелект.

"Натрупахме капацитет да правим това в мащаб, който може да е по-голям от този на всяка друга компания", заяви Зъкърбърг пред The Verge.

Модната публикация с черното кожено яке на Хуанг обаче бележи стъпка в еволюцията на стила на основателя на социалната мрежа, отбелязва Business Insider.

Някога изпълнителният директор на Meta беше известен с това, че се придържаше към безвкусни сиви тениски и блейзъри с качулки, но сега е готов да експериментира.

Той заложи на "крещящ лукс" по време на сватбените тържества на семейство Амбани по-рано този месец. Заедно със съпругата си Присила Чан бяха облечени в изцяло черни тоалети на Alexander McQueen.

Изглежда, че Зъкърбърг е придобил вкус и към луксозните часовници, след като беше заснет с модел Richard Mille на Анант Амбани по време на тържествата за сватбата му.

"Никога не съм имал желание да си взема часовник. Но след като видях този, си казах, че всъщност часовниците са готини", признава Зъкърбърг.