Британският принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън публикуваха нова снимка на принц Луи по случай неговия шести рожден ден.

Това е първата снимка, която семейството публикува, откакто миналия месец избухна скандал с редактиране на изображение на Кейт и трите им деца, отбелязва CNN.

На снимката се вижда как Луи, който е четвърти в линията на наследяване на британския престол, се усмихва пред камерата, излегнат върху одеяло за пикник.

Снимката, публикувана в официалните акаунти на двойката в социалните мрежи във вторник, е дело на принцесата на Уелс Кейт Мидълтън.

За семейството е традиция да отбелязват рождените дни на децата си, като всяка година споделят нови снимки. Много от предишните такива са направени именно от 42-годишната Кейт, която е запален любител фотограф.

В няколко случая обаче известни професионални фотографи, сред които Марио Тестино, Крис Джаксън и Мили Пилкингтън, са заснели кралските наследници.

За последен път малкият принц Луи беше видян на публично събитие по време на традиционната разходка на семейството до църквата на Коледа.

Най-новата му официална снимка вероятно ще бъде подложена на сериозен анализ, тъй като е първата след снимката за Деня на майката, която предизвика скандал миналия месец, припомня CNN.

Дворецът Кенсингтън пусна официална семейна снимка, за която се твърди, че е направена от принц Уилям, но по-късно се оказа, че е била редактирана. Тя трябваше да сложи край на яростните спекулации за принцесата, която се оттегли от общественото внимание след коремна операция през януари.

Само няколко часа след публикуването ѝ обаче няколко международни информационни агенции изтеглиха снимката от обращение, като се позоваха на съмнения за манипулация при източника.

Докато наблюдателите на кралската фамилия продължаваха да се ровят в потенциалните несъответствия, Кейт, както я наричат мнозина, пое отговорността за настъпилия хаос. Тя заяви, че се е занимавала с редактиране "като много фотографи аматьори" и "искаше да изрази извиненията си за объркването" в кратко изявление, публикувано в X.

Седмици по-късно беше предизвикан втори кръг от спорове, когато друга официална снимка беше определена като дигитално манипулирана.

На 19 март Getty Images заяви, че снимка на покойната кралица Елизабет II с нейните внуци и правнуци, направена от Кейт и публикувана от двореца миналата година, също е била "дигитално подобрена". Анализ на CNN откри следи от промяна на цели 19 места.

След това принцесата разкри, че е започнала "курс на превантивна химиотерапия" за неуточнен вид рак, установен при следоперативните изследвания.

Кейт заяви, че това са били "невероятно трудни няколко месеца" в дълбоко лично видеопослание на 22 март.

Тя помоли обществеността за пространство и уединение, докато се фокусира върху "пълното си възстановяване".

Семейството запази ниско ниво на внимание по време на великденската си ваканция, но миналата седмица принц Уилям възобнови официалните си задължения. По време на посещение в център за преразпределение на излишни храни той обеща да се "грижи" за Кейт в отговор на получените картички за оздравяване на съпругата и баща му.

Крал Чарлз III също се оттегли от публичните си задължения, след като в началото на година разкри, че също е диагностициран с рак, като уточни, че става дума за рак на простатата.