Музикалната звезда Адел планира да си вземе по-дълга почивка след края на настоящото си турне.

„В момента резервоарът ми е доста празен“, сподели певицата пред германската телевизия ZDF, малко преди серия от концерти в Мюнхен.

„Нямам никакви планове за нова музика. Искам голяма почивка след всичко това и мисля, че искам да се занимавам с други творчески неща само за известно време.“, допълва Адел, цитирана от BBC.

Знаете ли, аз дори не пея вкъщи. Не е ли доста странно?

Последният албум на звездата излезе през 2021 г., а през последните две години тя е в Лас Вегас, като наскоро завърши 90-ото си шоу в Caesar's Palace с капацитет 4000 места.

Турнето трябва да приключи през ноември, а Адел заяви, че преживяването е било емоционално изтощително.

Не всеки концерт във Вегас обаче протича по план. Миналия месец Адел се обърна ядосано към зрител в публиката, който уж крещял „Показността е гадна“ по време на един от концертите ѝ.

„Дойдохте на шоуто ми просто, за да кажете, че показността е гадна? Не ставайте смешен!“, реагира звездата, продължавайки: „Ако нямате нищо хубаво за казване, млъкнете, ок!?“

Запитана за инцидента, Адел признава, че лесно се дразни.

Всичко ме ядосва. Абсолютно всичко. Аз съм на 36 години. Вече съм стара и намръщена.

Адел признава, че една от причините да си вземе почивка от музиката е борбата с негативните ефекти от славата.

„Липсва ми всичко отпреди да стана известна, мисля, че вероятно най-много ми липсва анонимността.

Харесва ми, че мога да правя музика, когато си поискам, а хората са възприемчиви и я харесват. Но тъмната страна на славата е абсолютно непоносима за мен.

Фактът, че хората изобщо се интересуват от песните и гласа ми, е доста изумителен. Не мисля, че някога ще стане нормално. Така че, балансът си заслужава.“

Концертите ѝ в Мюнхен ще бъдат съвсем различни от тези в Лас Вегас, като се очаква 74 000 фенове да я гледат всяка вечер на специално изграден „изскачащ“ стадион.

На мястото на събитието ще има и „преживяване на Адел“, включващо английски пъб, сцена за кавър група и щандове за продажба на специално разработени коктейли.

Организаторите се стремят да влязат и в Книгата на рекордите на Гинес за най-големия екран на открито за всички времена, който е с дължина 220 м.

В неделя Адел публикува снимки на мястото на събитието в профила си в Instagram, като нарече организацията „адски вълнуваща“.

Тя заяви пред ZDF, че видеоинсталацията ще подобри преживяването на феновете. „Те просто искат да видят лицето ти и да знаят, че си ти, затова екраните са огромни“.

Първото шоу е на 2 август, но според германската агенция DPA още не са продадени дори 5% от билетите. Промоутърът Марек Либерберг заявява, че билетите в горния и долния край на ценовия диапазон са най-много. Най-евтините струват 79 евро, а най-скъпите - 430 евро.