Тимъти Арму става мултимилионер след като продава компанията си за маркетинг инфлуенсъри за осемцифрена сума преди две години, когато е едва на 27.

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на Fanbytes израства в общинско жилище в беден район на Лондон и казва, че забележителният му успех е свързан с много жертви, като например отказ от това, което е смятал за здравословен баланс между работата и личния живот.

„Вярвам, че трябва да се работи изключително упорито. Категорично не съм съгласен с идеята за баланс между работата и личния живот“, обяснява Арму в интервю за CNBC. „Мисля, че всеки, който е постигнал нещо значимо, не го е направил с баланс. Това е просто мит.“, допълва той.

Според младия милионер, „за всичко си има сезон“, като това са периоди от време, в които трябва да се работи изключително усилено. По думите му, те са различни за отделните хора и могат да бъдат с продължителност три месеца, три години или дори 10 години.

„Има сезон, в който си казвате: „Искам да постигна тази цел, искам резултати, различни от тези на другите хора.“ Начинът, по който постигаш тези необикновени резултати, е като правиш необикновени неща, извън рутината“, обяснява той.

Това означава, че вместо да сте балансирани, да полагате допълнителни усилия, които „увеличават шансовете ви за успех“.

Според тезата на Арму за „сезонността“, това може да означава да се впуснеш в повече работа за точно определен период, а в останалото време да дадеш приоритет на семейството и личния живот.

„Не бива обаче да балансирате работата и личния живот, когато сте в семейния си период. Просто трябва да сте толкова интензивно фокусирани върху създаването на най-доброто за семейството, на което сте способни“, казва той.

Арму е на 14 години, когато започва първия си бизнес – платформа за уроци, в която свързва ученици, имащи нужда от помощ, с други, които са добри по определен предмет. Той прибира част от таксата за частните уроци.

На 17-годишна възраст вече е продал втората си компания – онлайн блог Entrepreneur Express, за внушителната сума от 110 000 паунда (около 145 000 долара).

Младият предприемач върви по стъпките на много изпълнителни директори и милиардери като Бил Гейтс и Уорън Бъфет, които са посветили голяма част от живота си на изграждането на своите бизнес империи.

Например, Бил Гейтс, съоснователят на Microsoft, наскоро заяви пред CNBC, че през 20-те си години не е вярвал в почивките и уикендите, но сега, като 68-годишен, съветва хората около себе си да си вземат почивка, когато могат.

В същото време, неговият близък приятел – 94-годишният Уорън Бъфет, председател и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, все още работи шест дни в седмицата и продължава да ходи в офиса в събота.