Кариса Галоуей има 10-годишен опит като диетолог и е консултант по хранене.

Преди да започне кариерата си, тя е спортен репортер. Осъзнаването на собствените ѝ хранителни навици и тяхното въздействие върху здравето предизвикват интерес към храненето, което променя не само ежедневната ѝ работа, но и начина, по който подхожда към режима си.

"Установих, че докато пътувам, не се храня здравословно. Не се чувствах енергична, бях отпаднала", разказва тя пред CNBC и споделя каква диета спазва сега за по-добро здраве.

Галоуей се стреми да включва три вида храни във всяко хранене:

1. Протеини

Протеините са "изключително важни за растежа и възстановяването на мускулите", казва диетологът.

"За регулиране на теглото, протеиновите храни помагат да се чувствате сити и удовлетворени. Така че, когато имате протеини във всяко хранене, помагате за поддържане на стабилни нива на глюкоза и пропускате влакчето на кръвната захар."

Видовете протеини, към които Галоуей се стреми, са:

• Протеинови шейкове

• Морски дарове с високо съдържание на омега-3

• Пилешко месо

• Пуешко месо

• Тофу

2. Цвят в чинията

"Винаги добавям плод или зеленчук към храненето си. И искам да съм сигурна, че разнообразявам с цветовете. Когато променяте цветовете, така си набавяте и различни антиоксиданти и витамини, които се съдържат в плодовете и зеленчуците."

Любимите плодове, с които започва сутринта, са горските плодове, а тя е голям почитател на тъмнозелените листни зеленчуци като спанак, кейл и рукола.

"Но също така и броколито, карфиола", допълва Галоуей.

3. Фибри

Галоуей се стреми да консумира богати на фибри храни във всяко хранене.

Представители на тази група храни са зеленолистните зеленчуци, авокадо, сурови бадеми, ябълки, семена от чиа и други видове семена.

Специалистът по хранене споделя и какво съдържа обичайното меню за деня.

Закуска: Овесени ядки, накиснати през нощта, приготвени с веган мляко, канела и протеин на прах, гарнирани с ядки и горски плодове

Междинна закуска: Високопротеинов шейк

Обяд: Сьомга на пара със салата от броколи и гарнитура от кафяв ориз

Вечеря: "Отново сьомга", казва тя. За разнообразие може и такос с черен боб или пуешко.

"Не се опитвам да бъда най-креативният човек на Земята. Просто се опитвам да си набавям храни, които са вкусни, които подкрепят цялостните ми здравословни цели, които ме улесняват, а не затрудняват.", допълва Галоуей.