Крипто индустрията отбелязва нов рекорд в резултат на непрестанно нарастващия брой нови регистрации в трейдинг платформите.

През изминалия месец Binance отчита потребителска база от над 210 млн. глобално регистрирани клиенти и нов поставен рекорд от 2.58 млн. клиентски заявки за секунда.

Повече потребители означава повече средства под попечителството на Binance, а по-рано тази година стойността на потребителските фондове на компанията за първи път надхвърли 100 млрд. долара.

Средствата на потребителите са защитени от Фонда за защита на активите на потребителите (SAFU) и се държат прозрачно в съотношение 1:1, споделя изпълнителният директор на Binance Ричард Тенг, в обръщение към глобалната крипто общност.

Към момента компанията поддържа 541 цифрови актива и 2632 листнати двойки за търговия, като активно разширява продуктовата си гама, с фокус върху Web3 екосистемата. За улеснение възприемането на криптовалутите и финансовото приобщаване, компанията продължава да разширява обхвата на продуктите си, така че да осигурят по-широк достъп до криптовалутите и да предоставят основни финансови услуги.

Един от ключовите фактори за навлизането на цифровите активи през настоящия пазарен цикъл е увеличеното институционално участие.

Привлечени от високата ликвидност на пазара на Binance, както и от продуктите и решенията, съобразени с изискванията на опитните инвеститори, такива организации станаха част от екосистемата на компанията тази година.

От Binance отчитат ръст от 36% в периода между януари и юни тази година.

За да осигури съответствие в новата фаза на съзряване на крипто индустрията, компанията си сътрудничи с редица национални органи и регулаторни агенции, като към момента притежава лицензи и регистрации в 18 юрисдикции – повече от всяка друга централизирана криптоборса.

Укрепването на съвместната сигурност в сферата на цифровото финансиране също остана една от ключовите области на фокус.

Програма за обучение на правоприлагащите органи проведе десетки он- и офлайн обучения по света за борба с незаконната дейност, свързана с цифрови активи. Между юни 2023 г. и май 2024 г. екипите на Binance са обработили около 62 800 искания от правоприлагащите органи, с което броят им за всички времена достигна 173 800.

За да предпази потребителите от потенциални пробиви в сигурността, компанията поддържа стойността на своя SAFU фонд над 1 милиард долара. По-рано тази година прехвърли всички активи на SAFU в USDC, надежден и прозрачен стейбълкойн, като по този начин допълнително подобри надеждността на фонда и гарантира, че той ще остане стабилен до стойност 1 млрд. долара.