Всеки родител иска да помогне финансово на детето си - дали като плати образованието му или като му купи първата кола, или като му остави дял в голяма корпорация на стойност милиарди долари.

Вижте най-богатите наследници в света, по данни на CNBC:

Делфин Арно

Тя е дъщеря на Бернар Арно, председател и изп. директор на LVMH. Компанията е най-голямата верига за луксозни аксесоари в света. Някои от нейните дъщерни компании са Dom Perignon, Donna Karan, TAG Heuer и др.

Делфин е завършила London School of Economics, има стаж в консултантска компания. През 2008 г., на 28 годишна възраст, тя се присъедини към компанията на баща си и стана единствената жена в Борда на директорите.

Делфин се омъжи за италианец, който също е богат наследник. На сватбата присъстваха президентът на Франция Саркози, Карл Лагерфелд и др.

Адитя и Ваниша Митал

Лакшми Митал (CEO на Arcelor Mittal) има две деца. И двете работят в семейната компания.

Синът му Адитя е финансов директор. Когато компанията бе само Mittal Steel, той ръководи поглъщането на най-големия й европейски конкурент Arcelor за 38 млрд. долара. Тогава той беше на 30 години.

Дъщерята Ваниша е в борда на директорите. Тя е най-известна с най-скъпата сватба в света. Тя се състоя през 2004, продължи една седмица и струва около 60 млн. долара.

Андрю, Дейвид и Дилън Лорън

Ралф Лифшиц, по-известен като Лорън, е роден в Бронкс. Влиза в света на модата през 1967 г. с малка фирма за вратовръзки. Той създаде блузата тип поло, а светът полудя по нея. Днес компанията му се оценява на 5 млрд. долара.

Дизайнерът и съпругата му имат 45-годишен брак и три деца - Андрю, Дейвид и Дилън.

Андрю е продуцент на документални филми и на игрални филми с по-нисък бюджет. Дейвид работи за компанията на баща си, като е шеф в отдел реклама, а Дилън има компания за сладкиши.

Анна Анисимова

Когато комунизмът в СССР пада, Виктор Анисимов бързо се ориентира в новата реалност. Той инвестира в заводи за алуминий, в банка и в Металоинвест - една от най-големите минно-добивни компании в Русия. Той бързо става един от най-богатите мъже в Русия.

Той основава и компания за недвижими имоти - Coalco и назначава дъщеря си Анна на работа в нея. Оказва се, че тя е добра. Аранжира сделка за 23 млн. долара за главната квартира на Diane Von Furstenberg в Ню Йорк през 2005. Самата тя си купи наскоро апартамент в Манхатън за 15 млн. долара.

Ема и Джорджина Блумбърг

Техният баща е Майкъл Блумбърг - кмет на Ню Йорк и един от най-богатите хора в света.

Ема работи в компанията на баща си Bloomberg LP. Джорджина е професионален състезател по конна езда.

Аманда Хърст

Уилям Хърст е основател на медийна империя.

През 1974 неговата внучка Пати Хърст бе отвлечена от престъпна групировка. Тя стана известна с това, че застана на страната на похитителите си и дори бе заснета от охранителна камера да обира банка с тях, въоръжена с автомат.

Другата внучка Анна има по-добра съдба. Тя е успешен модел, появявала се е на корици на Cosmopolitan, дефилира за Ралф Лорън. В интервю за списание тя казва, че поддръжката на красотата й струва 130 000 долара на година.

Парис и Ники Хилтън

Конрад Хилтън основава веригата хотели през 1919 г. Неговият внук Рик Хилтън ръководи имотна фирма. Рик има двама сина и две дъщери.

Двете дъщери Парис и Ники са известни красавици в светските среди.

Панси и Джоузи Хо

Станли Хо държа монопол над хазартния пазар в Китай в продължения на десетилетия. Той е един от най-богатите мъже в Азия и баща на 17 деца.

Панси и директор в Shun Tak Holdings Limited. Джоузи Хо е известна актриса в Хонконг с участие над 40 филма.

Доналд младши, Иванка и Ерик Тръмп

Доналд Тръмп има пет деца. 17-годишната Тифани и 4-годишният Барън все още не са си избрали професия.

Доналд, Ерик и Иванка заемат ръководни постове в компанията на баща си, а Иванка е известна и като модел. Тя участва и в риалити шоуто на Тръмп „Асистентът".

Алисън Сарофим

Файез Сарофим е египетски фонд мениджър, който живее в Тексас от 50 г. Той разполага с между 2 и 4 милиарда долара. Той има пет деца. Дъщеря му Алисън живее в бившия дом на Линда Еванджелиста. Тя има опит в различни среди - като модел, колекционер на предмети на изкуството и собственик на ресторант. Тя е сред директорите на музея Гугенхайм.